De Natuurlijk verbonden Stad

521 likes

De Daktuinen op het Erasmus MC Sophia hebben vele positieve effecten. Zij vormen unieke stadsnatuur. Natuur verbonden aan een hardcore stedelijke omgeving. Zij maken het verschil tussen desolate zwarte daken en vitale groene daktuinen. Deze daktuinen vormen hiermee de Vitale en Groene stad. Daktuinen waarin je kan recreƫren, werken, studeren, herstellen.

Hiermee leveren deze daken unieke ecosysteemdiensten en dragen bij aan het vormen van Resilient Cities. Die stad waar het door de baten van natuur prettig en gezond verblijven is, nu en in de toekomst. Het is de natuurlijk verbonden stad. Daar wil je wonen!

Als wij de Natuurprijs 2016 winnen zullen we dit aanbieden aan de stichting 'Vrienden van het Sophia'. Wij zullen hen vragen om het prijzengeld te besteden aan leuk en leerzaam natuurprogramma. Bijvoorbeeld Heembloemen en Bijen op het dak met een programma en evenementen. Denk aan honing slingeren met de imker, een webcam op een bijenkast, enzovoort.
Dit alles voor de patiƫntjes en bezoekende kinderen van het ErasmusMC Sophia.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Wil je dit project steunen? Dan kan via een like bovenaan deze pagina. Daarvoor hoef je geen Facebook account te hebben. De 3 inzendingen met de meeste likes zijn automatisch genomineerd voor de Natuurprijs 2016. Liken kan tot en met maandag 10 oktober 12:00 uur.