Mantel(ont)zorgdagen in de natuur

473 likes

De mantelzorger van nu staat in de spotlights. In Nederland wonen zo’n 4 miljoen mantelzorgers. In de veranderende samenleving waar de burger aan zet is, speelt de mantelzorger een centrale rol.

Om de zorg met plezier vol te houden is het zaak de draaglast te verlichten, de eigen regie te versterken en slimme verbindingen naar elkaar te leggen. Natuur kan hierin een belangrijk instrument zijn door de positieve invloed ervan op gezondheid van mensen en de bevordering van beweging en ontmoeting.

Vanuit IVN willen we graag de kwaliteit en waarde van natuurbeleving in de directe omgeving van de mantelzorger inzetten als een mogelijke oplossing voor deze vraag van gemeenten om daarmee slimme verbindingen te maken tussen natuur en gezondheid en het welzijn van mensen. In augustus 2015 heeft de eerste natuurdag voor mantelzorgers plaatsgevonden in de Biesbosch.

Het warme en zeer positieve resultaat van deze dag is voor IVN een directe aanleiding om de ervaring met natuur en mantelzorg op te schalen naar meerdere gemeenten en natuurgebieden. Inmiddels organiseren we ook natuurdagen voor mantelzorgers in Dordrecht, Breda, ’s-Hertogenbosch en Zwolle.

Met deze Natuurprijs willen we de komende tijd 1000 mantelzorgers ondersteunen met natuurbeleving in twaalf nieuwe natuurgebieden.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Wil je dit project steunen? Dan kan via een like bovenaan deze pagina. Daarvoor hoef je geen Facebook account te hebben. De 3 inzendingen met de meeste likes zijn automatisch genomineerd voor de Natuurprijs 2016. Liken kan tot en met maandag 10 oktober 12:00 uur.