Tiny Forest Utrecht

1195 likes

De Cremertuin is een buurtinitiatief van de Cremerstraat. Afgelopen twee jaar heeft een groep vrijwilligers een rommelig en onveilig stukje Utrecht omgetoverd tot een klein paradijsje, met moestuintjes en speelplekken.

Maar het kon nog mooier. Er was nog ruimte voor een mini-bos, een Tiny Forest. Een stukje echte inheemse wildernis van nog geen 200 m2, geplant volgens de speciale Miyawaki methode. Op deze manier wordt natuur in de stad en bij de mensen gebracht. Een bos geplant en beheerd door (jonge) wijkbewoners.

De initiatiefnemers zijn al druk bezig met de voorbereidingen en verwachten dat de boompjes deze winter nog kunnen worden gepoot. En dat is nog maar het begin, in Utrecht melden zich nu al nieuwe inititienemers aan om ook een Tiny Forest in hun buurt te maken.

De Cremertuin is een buurtinitiatief van de Cremerstraat. Afgelopen twee jaar heeft een groep vrijwilligers een rommelig en onveilig stukje Utrecht omgetoverd tot een klein paradijsje, met moestuintjes en speelplekken. Maar het kon nog mooier. Er was nog ruimte voor een mini-bos, een Tiny Forest. Een stukje echte inheemse wildernis van nog geen 200 m2, geplant volgens de speciale Miyawaki methode. Op deze manier wordt natuur in de stad en bij de mensen gebracht. Een bos geplant en beheerd door (jonge) wijkbewoners. De initiatiefnemers zijn al druk bezig met de voorbereidingen en verwachten dat de boompjes deze winter nog kunnen worden gepoot. En dat is nog maar het begin, in Utrecht melden zich nu al nieuwe inititienemers aan om ook een Tiny Forest in hun buurt te maken.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Wil je dit project steunen? Dan kan via een like bovenaan deze pagina. Daarvoor hoef je geen Facebook account te hebben. De 3 inzendingen met de meeste likes zijn automatisch genomineerd voor de Natuurprijs 2016. Liken kan tot en met maandag 10 oktober 12:00 uur.