Inschrijven

Natuur verdient Verbinding, het thema van de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2016. Wij zoeken projecten die natuur en landschap verbinden met andere sectoren en activiteiten en op die manier meer geld voor natuur en landschap verdienen. Dus heb je een project dat natuur & duurzame energie, natuur & recreatie, natuur & sport of een andere vorm van natuur & …. met elkaar verbindt, schrijf je dan hier in voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2016.

Schrijf je nu inDownload vragenlijst (Word)

Wat zoeken wij?

We zijn op zoek naar activiteiten of projecten die in verbinding staan met onze natuur. Daarbij gaat het bij voorkeur om een langdurige verbinding, waar structureel financiële middelen uit voortkomen voor onze natuur. En die wat opleveren voor onze samenleving!

Wie kunnen inschrijven?

Bedrijven, stichtingen, brancheverenigingen, agrariërs, particuliere grondeigenaren, natuurbeheerders, ondernemers, vrijwilligers en andere betrokkenen kunnen zich inschrijven. De inzendingen kunnen al gestarte projecten zijn, maar ook ideeën die nog op de tekentafel liggen en waarvoor nog steun gevonden moet worden.

Tot wanneer kan je je inschrijven?

De inzendingen moeten uiterlijk zaterdag 1 oktober 2016 bij ons binnen zijn. De winnaar van de Natuurprijs 2016 wordt bekend gemaakt op donderdag 3 november 2016.

Wat zijn de criteria voor deelname?

Om in aanmerking te komen voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2016 gelden de volgende criteria:

 1. De inzending past bij het thema ‘Natuur verdient Verbinding’, d.w.z. er is duidelijk sprake van een strategie/aanpak om natuur te verbinden met een andere branche/activiteit en vanuit het project komt (liefst structureel) geld beschikbaar dat (deels) gebruikt wordt voor het beheer of uitbreiding van natuur en landschap.
 2. De (financiële) haalbaarheid van het project blijkt uit een bijgevoegde korte business case (voor nieuwe ideeën: kort ondernemingsplan).
 3. Een project dat nog niet is uitgevoerd heeft een aantoonbaar perspectief om tot uitvoering te komen.
 4. Over het projectinitiatief vindt aantoonbaar communicatie plaats met belanghebbenden en andere (direct) betrokkenen.
 5. Een aansprekende presentatie van het project blijkt uit het motivatiefilmpje en meegestuurde stukken.
 6. De bijgevoegde achtergrondinformatie is voldoende duidelijk.
 7. Door inzending gaat de deelnemer akkoord met het reglement van de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2016.

Hoe kan ik me inschrijven?

Als je voldoet aan de criteria kun je je inschrijven via onderstaande inschrijfformulier.

 • Vul de vragenlijst (Word) in.
 • Maak een kort filmpje met daarin je motivatie waarom jouw project zou moeten winnen. Dit filmpje mag maximaal 3 minuten zijn. Klik hier voor de specificaties.
 • Voeg maximaal 20 bestanden toe (maximaal 20Mb per bestand) in de vorm van business case, foto’s, folders e.d. Inschrijvingen met meer dan 10 pagina’s bijlagen worden niet in behandeling genomen.
 • Schrijf je in via onderstaand inschrijfformulier, upload je motivatiefilm, vragenlijst (PDF) en eventuele bijlagen.

Inschrijven kan alleen via deze website. Inschrijvingen per post kunnen we helaas niet in behandeling nemen. Om in aanmerking te komen voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2016 dient de informatie uiterlijk zaterdag 1 oktober 2016 bij ons binnen zijn. 

Voor meer informatie kun je mailen via natuurprijs@nationaalgroenfonds.nl of contact opnemen met Dorit Bouwman via 06 2248 6780.

*Let op!

 • Inschrijvingen die na 1 oktober 2016 bij ons binnenkomen worden niet in behandeling genomen.

Inschrijfformulier

http://
Let op: Vanwege het goedkeuringstraject duurt het ongeveer 3 werkdagen voordat je motivatiefilm zichtbaar is op de videowall.