Beleef de Lente in de klas

2311 likes

Welke nesten zijn bezet? Wie legt het eerste ei? Lukt het de vogels om al hun jongen veilig groot te brengen? Het is altijd spannend in het broedseizoen!

Vogelbescherming Nederland vindt het belangrijk dat kinderen in contact komen met vogels en natuur. Dankzij de webcams van het educatieve programma 'Beleef de Lente Junior' kunnen kinderen live meekijken in de nesten van verschillende soorten vogels. Dat is uniek en maakt grote indruk. Het programma is dan ook zeer succesvol. Jaarlijks trekt de website 40.000 tot 50.000 bezoekers: kinderen, leerkrachten en ouders.

Met het project ´Beleef de Lente in de klas´ willen we de website en het bijbehorende lesmateriaal actualiseren en uitbreiden. Ons doel is om nóg meer kinderen te laten kennismaken met de ‘echte’ natuur dicht bij huis, en hen enthousiast te maken om er actief mee aan de slag te gaan. Niet alleen rond het broedseizoen, maar het hele jaar door. Via het onderwijs bereiken we ook de kinderen die van huis uit niet zo snel in aanraking komen met vogels en natuur.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wil je dit project steunen? Dan kan via een like bovenaan deze pagina. Daarvoor hoef je geen Facebook account te hebben. De 3 inzendingen met de meeste likes zijn automatisch genomineerd voor de Natuurprijs 2016. Liken kan tot en met maandag 10 oktober 12:00 uur.