Kompost Zutphen - leven in verbinding met de aarde en elkaar

360 likes

WONEN2.0 is leven in verbinding met de aarde en elkaar. Een oergevoel dus. Het is een leefstijl die het zelfstandig wonen combineert met de zorg voor natuur, energie, voedsel en de buurt. WONEN2.0 is er in twee vormen: de reizende variant (Kompost) en als een landgoed (dorpsLandgoed). Onze inzending voor de Natuurprijs 2016 is het project Kompost Zutphen.

Het eerste project van WONEN2.0 start begin 2017. In Zutphen langs de IJssel, op een historische en groene locatie. Er is ruimte voor tien woningen. Met eigen woonkavels, moestuinen, speelweide, dierenweide en woonerf. De verblijfsduur loopt tot 2022. Daarna volgt een nieuwe locatie voor zo'n tien jaar, die al even uniek zal zijn. Met de zelfvoorzienende Kompost woningen kun je overal terecht. De verkoop van dit project is gestart.

Kompost bewoners, dat zijn gezinnen, stellen, singles van alle leeftijden; jong en oud dus. Ze vinden het fijn en logisch om betrokken te zijn bij hun leefomgeving. Kompost bewoners hebben een pionierende instelling. Ze kunnen omgaan met de onzekerheid dat Kompost locaties tijdelijk zijn, maar ook uniek. Met elkaar organiseren ze de activiteiten. Ze doen dat door wekelijks een paar mee te werken. Dit is leven in verbinding.

Kompost Zutphen opent begin 2017. Het is nu 'in verkoop' en op dit moment zijn reeds 6 van de 10 Kompost plaatsen (inclusief Kompost woning) in optie genomen door pioniers die zo willen leven. We verwachten begin november 'rond' te zijn.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Wil je dit project steunen? Dan kan via een like bovenaan deze pagina. Daarvoor hoef je geen Facebook account te hebben. De 3 inzendingen met de meeste likes zijn automatisch genomineerd voor de Natuurprijs 2016. Liken kan tot en met maandag 10 oktober 12:00 uur.