Ontdek de kleine wonderen

274 likes

Dit meerjarig project, gestart in 2016, laat kinderen op een bijzondere manier (online en offline) de natuur te ontdekken. Door “Ontdek de kleine wonderen” gaan kinderen gaan bewust en onbewust op bijzondere dingen van de natuur letten en zo ontstaat op een natuurlijke manier verbinding met de natuur! Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen zijn enthousiast. Ontdek de kleine wonderen verbindt gezinnen met de natuur.

Ieder kind die komt kamperen krijgt het Wildhoeve Woudlopers boekje en kan Wildhoeve Woudloper worden. Maar daar moeten ze wel wat voor doen. Door zeer afwisselende opdrachten te doen kunnen de kinderen stempels van pootafdrukken van dieren verdienen, met als uiteindelijke beloning een certificaat Wildhoeve Woudloper en een echt kompas.

“Ontdek de kleine wonderen” kan heel klein blijven, maar is veel omvattend en groot! Het is wat je er zelf van maakt.
Er is een App ontwikkeld met twee tochten, een WoudlopersApp en een DierenspeurApp. Populair zijn de IVN water- en bosbox, vol met opdrachten. Niets is leuker om zelf sporen te zoeken. Wild spotten bij de WOP of dichterbij op de camping kijken dierensporen je ziet. Aan dit project hebben veel organisaties hun kennis en know how bijgedragen.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Wil je dit project steunen? Dan kan via een like bovenaan deze pagina. Daarvoor hoef je geen Facebook account te hebben. De 3 inzendingen met de meeste likes zijn automatisch genomineerd voor de Natuurprijs 2016. Liken kan tot en met maandag 10 oktober 12:00 uur.