Sporters voor natuur

254 likes

Stichting Sportschool de Open Lucht, Sporters voor Natuur brengt verbindingen aan tussen sporters en natuurbeschermers. Aan de ene kant richten wij ons op natuur- en landschapsorganisaties die samen verantwoordelijk zijn voor ‘de mooiste en grootste sportschool van Nederland’, aan de andere kant proberen wij sporters te mobiliseren zich in te zetten voor natuur en landschap.

In 2018 organiseren we een groot evenement waarbij sporters van Nederland alle verbindingszones van de ecologische hoofdstructuur lopen, fietsen, zwemmen, skeeleren etc. Ieder doet individueel een stukje van het netwerk, in de kerngebieden komen we bijeen voor een feestje. Dit alles onder de noemer ‘Sporters zetten het Nationaal NatuurNetwerk op de kaart’

Behalve dat het een goede gelegenheid is om een ecoduct te crowdfunden draagt het bij aan vergroting van bewustwording onder sporters, die het belang van verbindingen niet alleen uitgelegd krijgen maar ook ervaren. De actie zet het natuurnetwerk op de kaart als Recreatief-Ecologische Hoofdstructuur en verbindt de natuurbescherming structureel met sport en recreatie.

Om de relatie tussen sporters en natuurorganisaties te bestendigen werken we met Stichting Probos aan een upgrade van Support4nature waarbij organisatoren van sportevenementen in de natuur niet alleen handreikingen krijgen over natuurwetgeving maar ook over educatie, voorlichting en crowd funding.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wil je dit project steunen? Dan kan via een like bovenaan deze pagina. Daarvoor hoef je geen Facebook account te hebben. De 3 inzendingen met de meeste likes zijn automatisch genomineerd voor de Natuurprijs 2016. Liken kan tot en met maandag 10 oktober 12:00 uur.