Valuta voor Veen

80 likes

Valuta voor Veen zorgt ervoor dat er minder broeikasgassen de lucht ingaan en dat er tegelijkertijd meer natuur wordt ontwikkeld.

Het idee achter Valuta voor Veen is om de CO2 uitstoot vanuit het veen een halt toe te roepen (of zelfs vast te leggen) door het waterpeil te verhogen. De natuur profiteert hiervan. De kosten die dat met zich meebrengt, worden vergoed door per ton uitgespaarde CO2 een vrijwillige bijdrage te vragen aan burgers, bedrijven en overheden. Burgers die een vliegreis maken, kunnen nu al hun CO2 compenseren door bomen aan te laten planten in bijvoorbeeld Zuid-Amerika. Met Valuta voor Veen moet het mogelijk worden dat burgers CO2 kunnen compenseren in hun eigen omgeving en hiermee de natuur helpen.

Het project Valuta voor Veen is een eerste verkenning waarin de potentie en randvoorwaarden worden bekeken.

De Friese Milieu Federatie (is een onderdeel van de Natuur en Milieufederaties) en de Noardlike Fryske Walden (Noordelijke Friese Wouden) voeren dit project uit.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Wil je dit project steunen? Dan kan via een like bovenaan deze pagina. Daarvoor hoef je geen Facebook account te hebben. De 3 inzendingen met de meeste likes zijn automatisch genomineerd voor de Natuurprijs 2016. Liken kan tot en met maandag 10 oktober 12:00 uur.