Veenland Express voor het Bargerveen

49 likes

Bij Staatsbosbeheer Veenland hebben we te maken met een toenemende vraag naar excursies en arrangementen waarbij ook mindervaliden, ouderen/bejaarden en rollator-en rolstoelgebruikers kunnen deelnemen. Om aan deze vraag te voldoen hebben we een dubbeldeks huifkar ontworpen. Hierdoor ontstaat er een ervaring alsof je op pad bent met een rijdende uitkijktoren.
We noemen het de Veenland Express. De Veenland Express krijgt 46 vaste zitplaatsen. Daarnaast nog 16 flexibele stoelen die eenvoudig te verwijderen zijn en zodoende ruim plaats biedt voor 7 rolstoelen.
Op dit moment is het ontwerp en bestek klaar, en gaat de aanbesteding plaatsvinden. Eind van 2016 start de bouw van de Veenhuifkar, zodat deze in het voorjaar van 2017 operationeel is.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wil je dit project steunen? Dan kan via een like bovenaan deze pagina. Daarvoor hoef je geen Facebook account te hebben. De 3 inzendingen met de meeste likes zijn automatisch genomineerd voor de Natuurprijs 2016. Liken kan tot en met maandag 10 oktober 12:00 uur.